Retete culinare

Reteta Prajitura Cremoasa

Prajitura Cremoasa este un desert excelent, ciocolatos, ideal pentru mesele de week-end alaturi de cei dragi.

Reteta Prajitura Cremoasa
INGREDIENTE
  1. 6 oua
  2. 200 gr zahar tos
  3. cca 250 gr faina
  4. o lingura cu varf de dulceata de coji de portocale
  5. 200 gr nuci macinate
  6. 1 varf de cutit de sare fina
  7. coaja de lamaie
  8. 1 praf de copt
  9. 30 gr cacao
  10. 200 gr smantana lichida
  11. Pentru crema:
  12. 200 gr unt
  13. 200 gr ciocolata de menaj
  14. 50 gr nuca macinata
  15. 50 gr zahar
  16. 20 ml esenta rom
  17. 100 g unt
MOD DE PREPARARE

Untul moale sau topit, dar sa fie rece, se freaca cu zaharul, galbenusurile, sarea, coaja rasa de lamaie, gemul de portocale si smantana lichida,apoi cu faina care a fost amestecata cu nucile macinate, cacaoa cernuta prin sita si praful de copt. Compozitia se desarta intr-o tava unsa cu unt de 23/33 cm si se niveleaza cu o lopatica de plastic. Se introduce in cuptorul incalzit si dupa 20 de minute se verifica cu scobitoarea.se lasa pana la 30 de minute,pana se intareste.
Intr-un vas se pune untul la topit impreuna cu ciocolata si zaharul, apoi se adauga esenta de rom, dupa ce s-a topit, si se toarna deasupra prajiturei dupa ce prajitura s-a racit, se niveleaza uniform si deasupra se presoara nuca macinata,se lasa cateva ore la rece pana se intareste crema .


Prajitura cremoasa poate fi imbunatatita la servire, dupa gustul fiecaruia, cu zmeura facuta dulceata de la Bunatati din natura.


Ultimele retete