Retete culinare

Reteta Prajitura cu ciocolata

O reteta de prajitura cu ciocolata si fructe minunata, combinatia dintre fructe si ciocolata fiind una reusita. Blatul cu ciocolata amaruie, crema de ciocolata si fructele se combina perfect.

Reteta Prajitura cu ciocolata
INGREDIENTE
  1. Blat:
  2. 200 g margarina
  3. 100 g ciocolata amaruie
  4. 150 g zahar
  5. 70 g cacao
  6. 5 oua
  7. 250 g faina
  8. 1 praf de copt
  9. esenta de rom
  10. Crema:
  11. 1 plic budinca de ciocolata
  12. 400 ml lapte
  13. 4 linguri zahar
  14. 50 g unt
  15. Decor:
  16. 1/2 ciocolata
  17. 100 ml smantana
  18. 1 lingurita unt
  19. caise
  20. visine
MOD DE PREPARARE

Blatul :




- margarina o amestecam cu ciocolata si punem pe foc la baie de aburi. Cand s-a topit adaugam cacaoa si amestecam, dupa care lasam la racit.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecand bine dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu praful de copt si esenta si omogenizam.
Turnam compozitia in tava si dam la cuptor la foc mic spre mediu pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2.




Crema:




- pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic (eu am redus cantitatea de lapte si am adaugat putin unt)




Asamblare:




- peste prima foaie de blat insiropata cu sirop natural de mure din camara Bunatati din Natura, adaugam crema, foaia deasupra.
Topim jumatate de ciocolata si turnam peste blat si decoram.
Deasupra am adaugat caise, visine si ciocolata data prin razataore.


Prajitura cu ciocolata se serveste dupa ce a stat putin sa se aseze.


Ultimele retete