Retete culinare

Reteta Prajitura cu crema de nuca

Este una dintre retetele mele cele mai vechi, din caietul de retete, de la strabunica mea.

Reteta Prajitura cu crema de nuca
INGREDIENTE
  1. 1 buc ou
  2. 150 gr zahar alb
  3. 50 ml ulei
  4. 3 linguri lapte
  5. 2 linguri miere
  6. bicarbonat de sodiu stins cu otet
  7. sare
  8. faina cat cuprinde
  9. 3 cani de nuca macinata
  10. 125 ml de lapte
  11. 250 gr de zahar
  12. 250 gr margarina
  13. 1 esenta de rom
MOD DE PREPARARE

Se pune la foc mierea de albine, zaharul, uleiul si laptele, pana se inchide la culoare. Dupa racire, se adauga oul, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau cu otetul si faina. Din aceasta compozitie, se coc 3 foi, pe dosul tavii unsa cu ulei.

Pentru crema: Se pune nuca si laptele la fiert, impreuna cu zaharul; se fierb pana se ingroasa putin. Se lasa putin sa se raceasca, dar nu de tot, deoarece, pana inca este calda crema, se adauga pe rand margarina taiata bucatele si se omogenizeaza taiata in crema. Se amesteca pana ce margarina se topeste. Se pune si esenta de rom, iar cu crema asa calduta se umple cele 3 foi rezultate. Deasupra se presara zahar pudra.


Ultimele retete