Retete culinare

Reteta Prajitura cu nuci si mandarine

Prajitura cu nuci si mandarine scaldata in sirop de ciocolata, este o reteta de prajituri delicioasa, perfecta pentru orice ocazie festiva. Nucile, ciocolata si mandarinele fac un trio veritabil in aceasta prajitura.

Reteta Prajitura cu nuci si mandarine
INGREDIENTE
  1. Blat:
  2. 250 g unt
  3. 75 g crema ciocolata cu alune
  4. 90 g zahar pudra
  5. 6 oua
  6. 400 g faina
  7. 100g nuci macinate
  8. 1 plic praf de copt
  9. 2 linguri cacao
  10. 50 ml lapte
  11. o mana de mandarine din compot tocate
  12. Glazura:
  13. 300 g ciocolata
  14. 200 ml frisca
  15. Decor: felii de mandarine
MOD DE PREPARARE

1. Se bat spuma untul cu crema de ciocolata si zahar. Se adauga pe rand ouale. Se bate bine dupa fiecare.




2. Se amesteca faina, nucile, praful de copt si cacao. Se inglobeaza in spuma de unt. Se toarna 50 ml lapte si se bate.




3. Compozitia se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace. Se scoate si se lasa la racit.




4. Blatul racit se inteapa cu o scobitoare, ca sa patrunda siropul, dupa care se taie blatul in bucati de prajitura de 4-5cm.




6. Se taie o mandarina in felii si apoi fiecare felie in 4 bucati. Se asaza intr-o tigaie de teflon, se presara 2-3 linguri zahar si se pune pe foc. Se calesc putin. Se lasa la racit.




7. Se topeste ciocolata in frisca lichida. Se toarna cate o lingura pe fiecare prajitura si se aseaza cate o felie de mandarina.


Prajitura cu nuci si mandarine se serveste imediat, gata feliata.


Ultimele retete