Retete culinare

Reteta Prajitura festiva de piscoturi

Prajitura festiva de piscoturi este de fapt o budinca de oua la cuptor, cu piscoturi, foarte delicioasa si aspectuoasa. Poate fi pregatita atat intr-o tava mare, cat si in forme individuale, fiind perfecta pentru Craciun.

Reteta Prajitura festiva de piscoturi
INGREDIENTE
  1. 500ml lapte
  2. 200g piscoturi sau biscuiti crocanti
  3. 4-5 oua
  4. 100g zahar
  5. 100g fructe confiate
  6. 50ml rom
  7. 30ml alcool
  8. 1 lingura de faina
MOD DE PREPARARE

Fructele confiate se taie marunt, se stropesc cu rom si se lasa deoparte. Intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu zaharul timp de 5-6 minute, dupa care se adauga fructele amestecand usor. Adaugam laptele, apoi piscoturile sfaramate si la urma albusurile batute spuma.




Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, dupa care se pune la cuptor la foc potrivit. Se lasa aproximativ 30 de minute la copt, dupa care se lasa la odihnit in cuptor cu usa intre deschisa, dupa care se rastoarna pe platou.


Prajitura festiva de piscoturi poate fi servita felii sau in cupe, stropita cu alcool sau cacao.


Ultimele retete