Retete culinare

Reteta Prajitura frantuzeasca

Prajitura frantuzeasca este o reteta de prajitura cu blat de cacao, umplutura cu nuca de cocos si o crema deasupra. Pentru a face aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de nuca de cocos, budinca, cacao, oua, faina, zahar

Reteta Prajitura frantuzeasca
INGREDIENTE
  1. Foi:
  2. 300 gr faina
  3. 150 gr zahar
  4. 150 gr margarina
  5. un praf de copt
  6. 2 linguri cacao
  7. 200 gr smantana
  8. Umplutura:
  9. 6 albusuri
  10. 250 gr zahar
  11. 150 gr nuca de cocos
  12. Crema:
  13. 6 galbenusuri
  14. 1 budinca de vanilie
  15. 500 ml lapte
  16. 250 gr unt
  17. 250 gr zahar
MOD DE PREPARARE

Foile:
Amestecam smantana cu zaharul,adaugam margarina topita si un praf de sare. Deasupra compozitiei lichide cernem faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Amestecam bine pana cand rezulta o compozitie pastoasa, mai groasa. Impartim compozitia in doua.
Pentru umplutura:
Batem bine albusurile cu zaharul,apoi adaugam cocosul.
Asamblare:
Intr-o tava inalta (deoarece compozitia se va umfla) adaugam prima foaie maro, pe care o intindem cu grija, adaugam apoi umplutura de cocos si a doua foaie maro. Coacem ambele blaturi simultan circa 20-25 de minute.
Crema:
Galbenusurile, budinca si laptele se fierb pe foc pana se ingroasa. Se lasa la racit. Untul se freaca cu zaharul, pana devine o crema spumoasa.Dupa ce se raceste crema se adauga cu untul. Deasupra blatului racit se intinde crema.


Se adauga deasupra ciocolata rasa. Se da la rece 2-3 ore. Se taie patrate sau cubulete.


Ultimele retete