Retete culinare

Reteta Prajitura Iuliana cu crema, de post

Prajitura Iuliana cu crema fina de lamaie, este atat de delicioasa ca nu-ti va veni sa crezi ca este de post. E o reteta de prajitura simpla si rapida, perfecta pentru perioada postului, dar nu numai.

Reteta Prajitura Iuliana cu crema, de post
INGREDIENTE
  1. Pentru foile de prajitura:
  2. 10 linguri de zahar
  3. 10 linguri de ulei
  4. 10 linguri de bors
  5. 1 lingurita bulion
  6. dizolvata in putin bors sau apa
  7. 1 lingura amoniac
  8. faina cat cuprinde
  9. astfel incat sa obtinem un aluat mai moale (dar sa se poata intinde foile - 3 foi)
  10. Pentru crema:
  11. 4 cani de apa
  12. 8 linguri cu varf de faina
  13. 12 linguri cu varf de zahar (puteti pune si mai mult
  14. dupa gust)
  15. coaja rasa de la o lamaie
MOD DE PREPARARE

Am frrecat zaharul cu uleiul, am adaugat, treptat, borsul, apoi bulionul, amoniacul (nu l-am stins cu lamaie sau altceva), faina.
Am presarat tava cu faina si am copt 3 foi, la foc potrivit.
Sunt excelente, f fragede. Pentru cine prefera foile putin mai crocante, cred ca sunt bune de mancat si intr-un timp mai scurt.




Pentru crema:




Am fiert la foc mic, cand era aproape gata am adaugat si zeama de la lamaie. Cand s-a mai racit, am pus si esenta de vanilie (putina, sa predomine aroma de lamaie). Iar cand era cam ca apa de vara, am amestecat cu margarina (250 g) frecata spuma.




Crema rece se pune intre foi si se lasa prajitura de post cu ceva tare deasupra ca sa se inmoaie, vreo 3 ore.


Prajitura Iuliana cu crema, de post se serveste dupa ce s-a inmuiat.


Ultimele retete