Retete culinare

Reteta Prajitura vanilata cu sirop de rodii

Blatul prajiturii vanilate se imbina perfect cu aroma rodiilor in acesta minunata reteta de prajituri. Este un desert usor si foarte gustos.

Reteta Prajitura vanilata cu sirop de rodii
INGREDIENTE
  1. 200g unt
  2. 200g zahar tos
  3. 3 oua
  4. zeama de la o lamaie + de la inca o jumatate
  5. 240g faina
  6. 1 lingurita praf de copt
  7. 1/2 lingurita extract de vanilie
  8. Pentru siropul de rodie:
  9. sucul de la 1/2 de lamaie
  10. 2 rodii (semintele de la una
  11. sucul de la cealalta)
  12. 85g zahar tos
  13. 1/2 lingurita extract de vanilie
MOD DE PREPARARE

1. Preincalzeste cuptorul la 160 grade celsius. Unge si tapeteaza cu faina o forma de tort cu diametrul de 20 de cm, cu fund detasabil.




2. Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana devine pufos si zaharul s-a topit. Adauga cate un ou mixand bine dupa fiecare. Apoi adauga sucul de lamaie si extractul de vanilie. Adauga si faina amestecand usor, nu foarte puternic, altfel aluatul va fi greoi si nu pufos. Pune aluatul de prajitura in forma si lasa-l la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.




3. Prepara si siropul de rodie: amesteca sucul de la jumatatea de lamaie cu semintele de rodie si sucul de la rodie, adauga zaharul si extractul de vanilie. Pune amestecul pe foc la flacara mica pana cand zaharul se dizolva si siropul se ingroasa.




4. Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca pentru cateva minute, dupa care inteap-o cat mai des cu o scobitoare. Toarna deasupra siropul de rodie.


Serveste prajitura vanilata cu sirop de rodie calda sau rece.


Ultimele retete