Retete culinare

Reteta Prajituri oua dulci de Paste

Aceste mini prajituri in forma de oua de Paste sunt perfecte pentru sarbatoarea pascala. O textura fina de pandispan aromata, imbracate in glazura colorata si decorate dupa bunul plac.

Reteta Prajituri oua dulci de Paste
INGREDIENTE
  1. Pentru blat:
  2. 2 1/2 cups faina
  3. 1 tsp praf de copt
  4. 1 tsp sare
  5. 1/2 cup unt moale
  6. 1 1/2 cups zahar
  7. 2 oua la temp. camerei
  8. 1 tsp vanila extract
  9. 1 cup lapte acru la temp camerei ( daca nu aveti lapte acru
  10. folositi lapte dulce din care sustrageti o lingura si o inlocuiti cu o lingura de zeama de lamaie sau otet)
  11. 1 tsp otet
  12. 1 tsp bicarbonat alimetar
  13. Crema se prepara din:
  14. 1 pachet unt (200g)
  15. 1 1/2 cup zahar pudra
  16. 300g ciocolata
  17. 1 lingurita nes
MOD DE PREPARARE

Preparare blat:




1) Incalzim cuptorul la 350grade (mediu spre mic)
3) Cernem faina impreuna cu sarea si praful de copt
4) Batem untul cu zaharul aprox 3 minute
5) adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare
6) adaugam o treime de faina, apoi jumatate din lapte, o alta treime apoi restul de lapte si incheiem cu faina
7) amestecam bicarbonatul cu lingura de faina
8) adaugam peste aluat
9) bagam la copt si gata cu blatul




Crema:




1) Se amesteca unul cu zaharul spuma
2) se dizolva nessul intr-o lingura de lapte/apa si se adauga pupin cate putin
3) se topeste ciocolata si se adauga peste unt




Blatul racit se face bucati bucatele, la propriu, si se adauga crema peste. Se amesteca bine cu mainile.




Se da forma de ou (puteti face si bomboane) si se decoreaza cu glazura de albus colorata dupa bunul plac.


Se lasa prajiturile oua dulci de Paste sa se intareasca glazura, se inteapa cu bete pentru acadele daca gasiti sau cu niste frigarui de lemn scurtate.


Ultimele retete