Retete culinare

Reteta Prajutura din cozonac

Prajutura cu cozonac este o modalitate excelenta de reciclare a cozonacului ramas de la sarbatori.

Reteta Prajutura din cozonac
INGREDIENTE
  1. 1 cozonac gata facut
  2. o banana
  3. trei linguri de zahar
  4. 1 pliculet zahar vanilat
  5. crema:
  6. 200 g unt
  7. 250 g zahar
  8. 50 g cacao
  9. 1 galbenus
  10. pt ornat
  11. nuca pisata
  12. portocala
  13. ananas
MOD DE PREPARARE

Se taie cozonacul in felii potrivit de groase, si cu ajutorul unui cutit ascutit se taie marginile, in asa fel incat sa ramana doar miezul.
Separat se taie bananele in felii potrivit de groase, se caramelizeaza in zahar si se aseaza pe farfurie.
Intr-un castron se freaca energic untul cu zaharul. Se pune o felie de cozonac, peste banalele caramelizate, se pune crema si se acopera cu alta felie de cozonac.Operatiile se repeta pana prajitura ajunge la dimensiunile dorite. Se imbraca in crema de ciocolata. Peste se pune nuca macinata si se decoreaza cu fructe.


Prajitura din cozonac se serveste rece.


Ultimele retete