Retete culinare

Reteta Prepelite marinate, la cuptor

Pentru prima data am gatit aceste delicioase pasari. Ce a iesit, a fost delicios si merita sa incercati aceasta reteta!

Reteta Prepelite marinate, la cuptor
INGREDIENTE
  1. 3 bucati prepelite
  2. marinata:
  3. 1 pahar de vin roze
  4. 1/2 pahar apa
  5. 150 ml ulei de masline
  6. 3-4 catei de usturoi
  7. cateva boabe de piper negru
  8. sare
  9. 3-4 foi de dafin
  10. 2 cregute de busuioc verde
  11. garnitura:
  12. varza de Bruxelles
  13. amestec de legume
  14. sare piper
  15. ulei de masline
MOD DE PREPARARE

Se amesteca ingredientele pentru marinata, apoi se toarna intr-o tava in care am asezat prepelitele. Tava sa fie mai inalta si mai mica, astfel incat marinata sa acopere prepelitele. Se acopera cu capac sau folie si se lasa in frigider se seara pana a 2 a zi.
Se scurge cam jumatate din marinata intr-un pahar, apoi se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor cca. 50-60 de minute pana se inmoaie bine carnea.

Legumele se fierb cca. 10 minute in apa clocotita cu sare, apoi se scurg si se trec sub jet de apa rece. Se scurg bine si se pun intr-o tava, se stropesc cu ulei de masline, se presara sare, piper, se asaza si prepelitele scoase din tata in care s-au inmuiat la cuptor si se mai dau cca. 15 minute, pana ce prepelitele se rumenesc alaturi de legume.



Pofta buna!!!


Ultimele retete