Retete culinare

Reteta Pui cu ciuperci in sos de rosii

Retete dietetice

Reteta Pui cu ciuperci in sos de rosii
INGREDIENTE
  1. 200 g muschiulet de pui
  2. 200 g pulpe dezosate de pui
  3. 5 linguri ulei
  4. sare
  5. 1/2 lingurita de boia de ardei dulce
  6. circa 600 ml apa
  7. 250 g ciuperci champignon
  8. o conserva de 400 g de rosii intregi decojite
  9. 3 frunze proaspete de busuioc
  10. 1 foaie de dafin
  11. cateva boabe de piper negru
  12. putin maghiran uscat
  13. 2-3 graunti de usturoi
  14. 2-3 fire de patrunjel
MOD DE PREPARARE

Carnea se taie bucatele, se spala, se da cu sare si cu boia de ardei dulce, apoi se pune la foc intr-un wok impreuna cu 4-5 linguri de ulei si 300 ml apa. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana cand scade apa. Ciupercile se spala si se feliaza, apoi se pun peste carne, presarand putina sare peste ele. Se calesc putin, apoi se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba. Rosiile se dau prin robot pentru a obtine suc. Cand carnea si ciupercile sunt gata, se adauga sucul de rosii impreuna cu 50 ml apa, 3 frunze proaspete de busuioc, o foaie de dafin, cateva boabe de piper negru si putin maghiran uscat si se mai fierb circa 5 minute pana cand sosul se leaga. Dupa ce mancarea se racoreste putin, se adauga grauntii de usturoi curatati de foi, spalati si pisati si patrunjelul spalat si tocat.


Ultimele retete