Retete culinare

Reteta Pui GongBao

Amestecati intr-un castron sosul de soia cu vinul de orez si cu o jumatate de lingurita zahar. In acest amestec puneti la marinat pieptul de pui taiat

Reteta Pui GongBao
INGREDIENTE
  1. 2 bucati de piept de pui
  2. 1 lingura de ulei de alune
  3. 2-10 ardei iuti
  4. 3 catei de usturoi
  5. 100 g ghimbir feliat foarte subtire
  6. 1 fir de praz
  7. 85 g alune
  8. 4 lingurite sos de soia
  9. 1 lingurita vin de orez sau vin alb
  10. demi-sec
  11. 1 1/2 lingurita de zahar brun
  12. 1 lingurita de otet de orez
  13. 1 lingurita de ulei de susan
  14. 2 linguri de supa de pui
  15. morcov
  16. 1 castravete
  17. sare
  18. zahar
  19. amidon
  20. orez
MOD DE PREPARARE

Amestecati intr-un castron sosul de soia cu vinul de orez si cu o jumatate de lingurita zahar. In acest amestec puneti la marinat pieptul de pui taiat bucatele.


Intr-o tigaie sau in wok incingeti uleiul si prajiti ardeii iuti. Adaugati apoi carnea, pana devine aurie. Se adauga usturoiul, ghimbirul si prazul. Seprajesc rapid si la foc mare, timp de 3-4 minute, pana cand carnea este facuta. Carne de pui se face foarte repede, asa ca va fi suficient acest timp.


Faceti apoi un sos, amestecand sos de soia, otetul de orez, uleiul de susan, supa de pui si restul de zahar. Se toarna sosul in tigaia in care e puiul si se amesteca bine.


Se adauga alunele si se amesteca.
Se serveste cald, ornat cu praz taiat fasii sau cu coaja de lamaie. Se serveste cu orez fiert.



Ultimele retete