Retete culinare

Reteta Ratatouille cu legume

Ratatouille este o mancare frantuzeasca de legume, delicioasa, ce poate fi pregatita cu succes in timpul postului, dar o reteta ce poate fi pregatita si ca si garnitura pe langa diferite fripturi.

Reteta Ratatouille cu legume
INGREDIENTE
  1. 500 g vinete
  2. 500 g dovlecei
  3. 500 g ardei gras (rosu
  4. verde
  5. galben)
  6. 3 linguri ulei. Pentru sos: 3 linguri ulei
  7. 4 cepe tocate
  8. 1 kg rosii oparite si curatate de pielita
  9. 4 catei de usturoi (zdrobiti)
  10. sare
  11. piper
  12. o foaie de dafin
  13. nucsoara
  14. patrunjel verde tocat.
MOD DE PREPARARE

Se taie vinetele si dovleceii (cu coaja) cuburi mai mari, iar ardeii - fasii. Se calesc toate - pe rand - intr-o tigaie, dupa care se pun intr-o cratita si se amesteca.

Sosul: Se pune la-ncins uleiul si se rumeneste ceapa. Se adauga rosiile taiate, nucsoara, usturoiul, foaia de dafin, sarea si piperul.

Se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se introduc vinetele, dovleceii si ardeii, se presara deasupra patrunjelul tocat si se serveste imediat.


Rattatouille se serveste cald.


Ultimele retete