Retete culinare

Reteta Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru care aveti nevoie de branza dulce, bicarbonat, zahar, oua, dulceata, smantana

Reteta Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
INGREDIENTE
  1. Reţetă de preparare a papanaşilor
  2. 400 g branza dulce de vaci
  3. 3 oua
  4. 200 g faina
  5. 50 g zahar
  6. 1 lingurita bicarbonat
  7. zahar vanilat
  8. coaja de lamaie si coaja de portocala
  9. 150 g smantana
  10. 150 g dulceata afine
MOD DE PREPARARE

Din toate ingredientele se obtine un aluat potrivit de tare, nu foarte lipicios si se formeaza niste bilute cam de marimea unui ou. Se aplatizeaza si se apasa cu degetul in centrul lor. Apoi se mai formeaza alte bilute mai mici de marimea unei nuci.

Se prajesc in ulei la foc mic.


Se monteaza si se orneaza cu smantana din belsug si dulceata de afine.


Ultimele retete