Retete culinare

Reteta Rosii sterilizate in apa cu sare

Rosiile sterilizate in apa cu sare pot inlocui cu succes rosiile proaspete in anotimpul rece.

Reteta Rosii sterilizate in apa cu sare
INGREDIENTE
  1. rosii mici
  2. apa
  3. sare
MOD DE PREPARARE

Se aleg rosii mici, rotunde, carnoase, proaspete si foarte tari. Se curata de codite, se spala, se aseaza pe o sita ca sa se scurga bine apa. Cand s-au zvantat, se inteapa cu o scobitoare, de 3-4 ori fiecare, pentru a le patrunde saramura si se aseaza in borcoane, cu grija, fara a le indesa. Se prepara o saramura dintr-o lingura rasa de sare la un litru de apa si se lasa pe foc pana clocoteste. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se toarna peste rosii. Se sterilizeaza in prima zi 25 minute, iar a doua zi 10 minute.


Rosiile sterilizate in apa se pot folosi la ciorbe, sosuri sau alte mancaruri.


Ultimele retete