Retete culinare

Reteta Rulada din faina de orez cu crema de gris

Pentru retete dietetice. O prajitura delicioasa!

Reteta Rulada din faina de orez cu crema de gris
INGREDIENTE
  1. blat:
  2. 5 linguri de zahar
  3. 5 oua
  4. 3 linguri faina de orez
  5. 2 linguri amidon de porumb
  6. 50 ml ulei
  7. sare
  8. coaja de lamaie rasa
  9. Crema:
  10. 200 ml apa
  11. 5 linguri de zahar
  12. 3 linguri de gris
  13. sucul si coaja de la o jumatate de lamaie
  14. 100 g unt sau margarina
  15. Decor:
  16. zahar pudra
  17. coaja proaspata rasa de lamaie
MOD DE PREPARARE

Se prepara aluatul, mixand bine albusurile cu un praf de sare si zahar, pana se intaresc. Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusuri, se adauga si o lingurita de coaja rasa de lamaie, apoi faina de orez amestecata cu amidonul de porumb. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, apoi se da la cuptor cca. 20 minute, la foc potrivit. Se desprinde cu lama unui cutit de pe hartie, apoi se lasa sa se raceasca. Se prepara crema, fierband grisul in apa indulcita cu zahar si cu coaja rasa de lamaie, cca. 8 minute, apoi dam de pe foc si cate putin, incorporam untul sau margarina si la urma, sucul de lamaie. Se intoarce blatul pe hartia de copt, apoi il ungem cu crema de gris si rulam strans ajutandu-ne de hartie. Dam la rece o ora inainte de a felia rulada. Se decoreaza cu zahar pudra si coaja proaspata si rasa de lamaie. Pofta buna! Sfat: Pentru cei fara intoleranta la lactoza, pot inlocui apa cu lapte.


Ultimele retete