Retete culinare

Reteta Rulouri de piure cu carne tocata

Rulourile de piure cu carne tocata au un aspect placut si apetisant si pot fi servite cu usurinta atat la o masa in familie cat si la o cina cu prietenii sau o ocazie festiva. Poti sa prepari reteta ca aperitiv sau ca masa principala.

Reteta Rulouri de piure cu carne tocata
INGREDIENTE
  1. 800 gr piure de cartofi
  2. 2 oua
  3. 4 linguri de faina
  4. 50 gr unt
  5. ulei pentru prajit
  6. 500 gr carne tocata
  7. 1 ceapa
  8. usturoi
  9. sare
  10. piper
MOD DE PREPARARE

In carnea tocata se adauga ceapa si usturoi, taiate marunt. Se toarna apa cat sa n-o acopere si se lasa pe foc pana scade apa.




Se face o pasta omogena din piureul de cartofi amestecat cu unt, 2 linguri de faina, 1 ou intreg, 1 galbenus, sare si piper. Se intinde pasta pe un servet cu faina, se pune deasupra carnea si se ruleaza cu ajutorul servetului. Se taie rulouri de cca 2 cm, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.


Rulourile de cartofi piure cu carne tocata se pot servi impreuna cu un sos de smantana sau o salata de cruditati.


Ultimele retete