Retete culinare

Reteta Salata indiana aromata cu rodie

Aceasta salata de legume cu rodie este o salata ce imbina mai multe culturi. Este foarte colorata, consistenta, iar de sanatoasa nici nu mai vorbim.

Reteta Salata indiana aromata cu rodie
INGREDIENTE
  1. 1 ceapa medie taiata felii
  2. 2cm ghimbir proaspat (dat pe razatoare)
  3. 1 ardei iute rosu - taiat felii
  4. 2 linguri ulei de nuci
  5. 300g fasole (de la conserva)
  6. 1 lingura garam masala
  7. 1/2 de castravete (taiat cuburi)
  8. 4 rosii cherry (taiate in 4)
  9. sucul de la o lamaie
  10. un pumn de coriandru proaspat
  11. semintele de la o rodie
  12. 4 linguri pline de iaurt grecesc
  13. 1 lipie
MOD DE PREPARARE

Caleste ceapa, ghimbirul si ardeiul iute pentru 5 minute, sau pana cand ceapa incepe sa devina transparenta. Adauga boabele de fasole si mai prajeste pentru inca 5 minute pana cand devin aurii. Adauga garam masala si sare si piper dupa gust daca mai e nevoie, mai lasa pe foc 1 minut dupa care lasa-l deoparte sa se raceasca.




Combina castravetele, rosiile, sucul de lamaie si coriandrul maruntit intr-un bol. Imparte in 4 farfurii, pune deasupra amestecul de fasole (impartit in 4), cate o lingura de iaurt si semintele de rodie.




Prajeste lipia pe ambele parti pana devine crocanta, imparte-o in 4 si pune o felie pe fiecare farfurie. La fel de bine poti sa pregatesti niste crochete daca doresti.




 


Salata indiana aromata se serveste imediat. Daca renunti la iaurt poate fi servita si in zilele de post.


Ultimele retete