Retete culinare

Reteta Salata marocana zaalouk

Salata marocana zaalouk este o salata cu vinete ce poate fi servita ca aperitiv atat calda cat si rece.

Reteta Salata marocana zaalouk
INGREDIENTE
  1. 2 vinete mari
  2. 1/2 cana ulei de masline
  3. 2 cani de rosii taiate cubulete
  4. 1 lingura usturoi pisat
  5. 1/2 lingurita sare
  6. 1/2 lingurita piper macinat
  7. 1/2 lingurita chimion
  8. 1 lingurita de boia de ardei
  9. 1/4 cana coriandru tocat fin
MOD DE PREPARARE

Vinetele se spala si se usuca. Apoi se coc in cuptorul incins la 250°C aproximativ 45-50 minute. Le curatam de coaja si le lasam la scurs intr-o sita. Dupa ce s-au scurs le taiem cubulete.
Intr-o tigaje incindem uleiul de masline si apoi adaugam rosiile si usturoiul pisat. Amestecam bine. Adaugam boia de ardei, sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic 20 minute.
Apoi adaugam vinetele, coriandru si chimion. Lasam la fiert inca 15 minute.


Servim salata marocana calda sau rece ca aperitiv.


Ultimele retete