Retete culinare

Reteta Sarmale de Craciun

Sarmalele de Craciun sunt cele mai bune sarmale din tot anul! Reteta nu este grea, dar trebuie totusi un picut de rabdare pentru infasuratul lor. Rezultatul insa merita tot efortul!

Reteta Sarmale de Craciun
INGREDIENTE
  1. Lista ingrediente:
  2. 2 kilograme de pulpa de porc
  3. 2 cepe mari tocate marunt
  4. 1 cana de orez alb
  5. 2-3 frunze de dafin
  6. jumatate de litru de suc de rosii facut in casa
  7. sare
  8. piper
  9. 1-2 lingurite de cimbru
  10. 3 verze murate
  11. 1 ou intreg.
MOD DE PREPARARE

Mod de preparare:
Se toaca carnea de porc in masina de tocat. Se adauga si putina grasime. Se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca cu oul intreg, orezul, ceapa si cimbrul.
Se desfac frunzele de pe verze. Se taie in jumatati. Miezul verzii impreuna cu putina slana si cu 2-3 frunze de dafin se pun pe fundul vasului in care vor fierbe sarmalele. Se ia cate o frunza de varza, se pune un pic din amestecul pentru sarmale, dupa care se ruleaza. Se procedeaza asa cu toata compozitia pentru sarmale. Se pun apoi toate sarmalele in vas, se adauga la final si sucul de rosii. Se mai pun pe deasupra frunze de varza si putina slanina. Se umple vasul cu apa. Apoi se pune vasul pe foc, unde va sta cel putin o ora.

Pofta buna!

Un Craciun Fericit!
http://ideidelicioase.blogspot.ro


Sarmalele se servesc calde, cu mamaliga si iaurt.


Ultimele retete