Retete culinare

Reteta Sarmale sarbesti

Sarmalele sarbesti sunt excelente in combinatie cu ardei iute si/sau smantana.

Reteta Sarmale sarbesti
INGREDIENTE
  1. un kg carne de porc
  2. 300 g afumatura
  3. 3 cepe
  4. un morcov
  5. 100 g orez
  6. 400 g bulion concentrat de ardei capia
  7. varza acra
  8. ardei iuti
  9. sare
  10. piper
  11. cimbru
MOD DE PREPARARE

Se caleste ceapa taiata cubulete si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul. se lasa 10 minute sa se umfle orezul si apoi se trage de pe foc si se combina cu varza tocata. Se potriveste gustul de sare si piper si se infasoara sarmalele.
In vasul de cuptor se pun in straturi sarmalele, afumatura, ardeii iuti si bulionul de ardei capia, cimbrul. Se toarna apa pana la jumatatea sarmalelor si se dau la cuptor pentru doua ore la foc mic.


Sarmalele sarbesti se servesc calde, impreuna cu ardei iute si/sau smantana.


Ultimele retete