Retete culinare

Reteta Savarine

Savarinele sunt intre cele mai indragite deserturi de la noi. Pe gasiti mai multe retete de savarine. Pentru aceasta varietate de savarina aveti nevoie de frisca, faina, zahar, pesmet, dulceata

Reteta Savarine
INGREDIENTE
  1. Aluat:
  2. 5 oua
  3. 5 linguri cu zahar
  4. 5 linguri cu pesmet
  5. 1 lingura faina
  6. 1 lingurita cu unt
  7. margarina sau ulei
  8. Sirop:
  9. 1 pahar cu apa
  10. 200 gr zahar
  11. 3 linguri rom
  12. Ornat:
  13. frisca
  14. dulceata
MOD DE PREPARARE

Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam pesmetul,faina si albusurile batute spuma.
Turnam compozitia in forme unse cu unt si tapetate cu faina. Coacem la cuptor circa 25-30 de minute.
Intre timp facem siropul: fierbem apa cu zaharul, pana se leaga bine. Dupa ce s-a racit putin adaugam romul. Insiropam blaturile de savarina de mai multe ori si mai lasam cateva minute la cuptor.
Le ornam cu frisca, dulceata sau jeleu de fructe.


Savarina se poate consuma cu o ceasca de cafea.


Ultimele retete