Retete culinare

Reteta Sculuri de paste

Pentru retete dietetice! Un preparat usor si gustos!

Reteta Sculuri de paste
INGREDIENTE
  1. 200 g taitei cu ou
  2. o rosie
  3. 2 catei de usturoi
  4. un dovlecel tanar
  5. 2 linguri de suc de rosii
  6. busuioc uscat si maruntit
  7. maghiran
  8. un strop de ulei de masline
  9. sare
  10. piper
  11. 100 g parmezan sau cascaval ras
MOD DE PREPARARE

In apa clocotita cu sare, se baga pastele intregi sa fiarba, cca. 5 minute, nu foarte tare, sa se farame, apoi se scurg, se clatesc sub jet de apa rece. Dovlecelul spalat si sters cu un prosopel, se taie pe lung, in felii foarte subtiri, se sareaza dupa gust si se pipereaza, apoi se frig pe gratarul uns cu un strop de ulei de masline. Dupa ce am fript dovlecelul pe ambele fete, se scot feliile cu grija pe o farfurie. In putin ulei de masline, se caleste iute, rosia data prin razatoarea mica, se adauga si sucul de rosii, usturoiul zdrobit, sare, se presara busuioc si maghiran. Acest sos se amesteca cu spaghetele reci. Se fac sculurile astfel; se ruleaza o lingura cu paste frumos, apoi le asezi cu grija pe feliile de dovlecel si rulezi usor. Se asaza frumos pe platou, se decoreaza cu frunzulite verzi de busuioc si se servesc cu cascaval ras sau parmezan. Pofta buna!


Ultimele retete