Retete culinare

Reteta Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru prepararea lor aveti nevoie de piept de curcan, oua, faina, pesmet si ulei.

Reteta Snitel de curcan
INGREDIENTE
  1. 500 gr piept de curcan
  2. 3 oua
  3. 3 linguri faina
  4. 8 linguri pesmet
  5. sare
  6. piper
  7. ulei
  8. 6-8 cartofi
  9. Pentru sos:
  10. 300 gr ciuperci
  11. 75 gr unt
  12. 2 lingurite faina
  13. 300 ml lapte
MOD DE PREPARARE

Pieptul de curcan se feliaza, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se bate cu ciocanul de carne. Se unge cu ulei, apoi se trece prin pesmet, faina, ou, pesmet si din nou faina si se pune la prajit in ulei incins. Dupa ce s-a rumenit se scoate pe un servet absorbant. Ciupercile se curata si se taie feliute, apoi se pun la calit in unt. Se adauga faina si laptele caldut si se amesteca continuu. Separat, se curata cartofii, se taie si se prajesc.


Snitelele se servesc impreuna cu cartofii si sosul de ciuperci.

Tocanita de pui
Chiftele
Placinta cu carne


Ultimele retete