Retete culinare

Reteta Somon afumat cu ricotta

Somonul afumat cu ricotta este un aperitiv deosebit, atat prin gust cat si prin aspect. Se prepara incredibil de usor, este delicios, o reteta de aperitiv perfecta pentru orice motiv de sarbatoare.

Reteta Somon afumat cu ricotta
INGREDIENTE
  1. Ingrediente pentru 4 persoane:
  2. • 250g ricotta Galbani
  3. • 4 felii de somon afumat
  4. • 1 legatura de marar proaspat
  5. • creson de apa
  6. • cateva ciuperci feliate
  7. • ulei de masline extra virgin
  8. • boabe de piper roz
  9. • sare
MOD DE PREPARARE

Se toaca mararul, se pune peste Ricotta, se asezoneaza cu sare si piper, apoi se amesteca cu ulei pana se obtine o crema fina. Aceasta crema se intinde peste feliile de somon si se ruleaza.




Rulourile astfel obtinute se aseaza pe un platou.




Cresonul se spala si se scurge, apoi se amesteca cu ciupercile feliate. Aceasta garnitura se pune pe platou si se stropeste cu ulei.




TIP: leaga cele 4 rulouri cu frunze verzi de arpagic.





Rulourile cu ricotta si somon afumat se pastreaza la rece pana in momentul servirii.


Ultimele retete