Retete culinare

Reteta Spaghete carbonara reţetă cu spanac și carne tocată

Retete dietetice! Usor de preparat, usor de mancat!

Reteta Spaghete carbonara reţetă cu spanac și carne tocată
INGREDIENTE
  1. Spaghete carbonara reţetă cu spanac și carne tocată
  2. un pachet de spaghete
  3. 100 g piure de spanac
  4. 100 g bacon
  5. 300 g carne tocata amestec (eu am avut de curcan)
  6. ulei de masline
  7. sare
  8. piper
  9. 2 oua
  10. 4 linguri de smantana
  11. 100 g parmezan sau cascaval ras
MOD DE PREPARARE

Spaghete carbonara reţetă cu spanac și carne tocată

Se pune apa cu o lingurita de sare, la fiert, iar cand da in clocot, se adauga spaghetele, fara sa le rupem, la fiert cca. 10 minute. Intre timp, calim baconul taiat marunt, in ulei impreuna cu piureul de spanac. Calim intr-o picatura de ulei carnea tocata cu un praf de sare si piper. Preparam sosul, amestecand bine smantana cu ouale si parmezanul sau cascavalul ras, un praf de piper si sare, daca mai este nevoie, punand totul intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand continuu pana da intr-un clocot si se ingroasa un pic. Se da de pe foc. Se scurg spaghetele bine si apoi se pun inapoi in oala in care au fiert si se amesteca bine cu piureul de spanac calit cu bacon. Pe farfurie, se asaza cate un cuib de spaghete cu spanac, in el se asaza cu o lingura, carne tocata rumenita si apoi se toarna deasupra sosul inca fierbinte de smantana, ou si parmezan. Pofta buna!


Ultimele retete