Retete culinare

Reteta Spaghete negre cu cerneala de sepie cu creveti in sos de cocos

O reteta delicioasa de spaghete negre cu cerneala de sepie...a la Sicilia!!!

Reteta Spaghete negre cu cerneala de sepie cu creveti in sos de cocos
INGREDIENTE
  1. 400 g spaghetti negre cu cerneala de sepie
  2. 2 linguri de ulei de Cocos
  3. 2 catei de usturoi tocati
  4. 1 lingurita de paprika
  5. 450 g creveti decorticati
  6. 1canita suc de lamaie
  7. 2 lingurite de ghimbir tocat
  8. 100 ml lapte de cocos
  9. coaja de lamaie
  10. sare
  11. piper
  12. rosii cherry pentru decor
  13. patrunjel verde
  14. germeni de ceapa rosie pentru decor
MOD DE PREPARARE

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se spala crevetii, se scurg si se sterg cu prosoape de hartie. Se combina intr-un castron mare crevetii cu sare, suc de lamaie si usturoi tocat. Se amesteca bine si se lasa la marinat minim 30 de minute.


Intre timp, incingem 2 linguri de ulei de cocos intr-o tigaie si gatim ghimbirul, usturoiul si paprika pana cand acestea devin moi, dar nu colorate prea tare.
Apoi adaugam laptele de cocos si coaja de lamaie, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana ce compozitia se reduce la o treime.
Se scot crevetii din marinada, se scurg si se adauga in tigaie; se gatesc, amestecand circa 3 minute sau pana se fac rozalii la culoare.
Scurgem spaghetele de apa, le asezam pe o farfurie intinsa, iar in mijloc asezam crevetii cu sos de cocos.


Decoram cu germeni de ceapa rosie,rosii cherry si patrunjel verde tocat si adaugam o lingura de ulei de cocos pentru a oferi un aspect lucios preparatului.


Ultimele retete