Retete culinare

Reteta Strudel cu fructe de padure si ciocolata

Strudel cu fructe de padure si ciocolata este o reteta simpla si delicioasa, un dulce perfect pentru o pauza de rasfat.

Reteta Strudel cu fructe de padure si ciocolata
INGREDIENTE
  1. aluat foietaj
  2. 1kg fructe de padure
  3. 100 g ciocolata amaruie
  4. 50 g unt
  5. o lamaie
  6. 20 g fistic
  7. menta
  8. 100 g zahar
  9. 150 ml vin alb
  10. zahar pudra vanilat
MOD DE PREPARARE

Fructele de padure se curata, se spala, si se pun itr-o tigaie alaturi de coaja de lamaie, untul moale, zaharul si vinul alb. Se pune pe foc, se lasa sa se evapore zeama, si se adauga menta si fisticul maruntite.




Se tine pe foc pana se elimina aproximativ toata zeama.




Se intinde aluatul foietaj, se adauga fructele de padure, cu ciocolata maruntita, si se ruleaza.




Se unge cu unt topit si se coace la 180 grade timp de 20 min. Se lasa sa se raceasca si se presara cu zahar pudra vanilat.


Strudelul cu fructe de padure si ciocolata se serveste dupa ce s-a racit.


Ultimele retete