Retete culinare

Reteta Supa crema de rosii cu dovlecel

Supa crema de rosii cu dovlecel este o supa nutritiva si delicioasa care va fi apreciata pana si de cei mai mici si mofturosi.

Reteta Supa crema de rosii cu dovlecel
INGREDIENTE
  1. 1 kg de rosii
  2. 2 dovlecei mai maricei sau 3 mai micuti (in cazul meu)
  3. 1 ceapa mai mare
  4. 1 morcov mai maricel
  5. 1 telina
  6. 1 bucata pastarnac
  7. 4 linguri cu ulei
  8. sare
  9. leustean sau patrunjel verde
MOD DE PREPARARE

Spalam rosiile, le oparim in apa clocotita cu putina sare, le lasam la racir si le curatam de pielita, apoi le taiem cubulete. Curatam dovleceii de coaja si-i taiem cubulete, iar ceapa, morcovul, telina si pastarnacul le dam pe razatoarea cu gauri mari (sau le putem taia cubulete mici).




Punem ceapa la calit in oala in care vom face supa. O lasam pe foc pana devine sticloasa. Adaugam apoi restul de legume mai putin rosiile si le lasam pana se inmoaie putin, la foc mic. Adaugam apoi rosiile si dovleceii si completam cu apa. Lasam sa fiarba bine toate legumele si cand sunt fierte le mixam cu blenderul, la robot sau le dam prin strecuratoare (daca vrem supa de rosii fara samburi). Le punem din nou la foc si le lasam sa mai dea cateva clocote. Potrivim gustul de sare. La final adaugam verdeata taiata marunt.


Supa de rosii cu dovlecei se serveste cu smantana si verdeata proaspata, tocata.


Ultimele retete