Retete culinare

Reteta Supa de fasole cu costita

Supa de fasole cu costita este aromata si foarte consistenta. Este perfecta pentru un pranz de toamna delicios.

Reteta Supa de fasole cu costita
INGREDIENTE
  1. 500 g fasole boabe fiarta
  2. 150 g costita afumata
  3. 1
  4. 5 litri apa plata
  5. 50 ml ulei
  6. o ceapa
  7. un morcov
  8. o lingura bulion
  9. doua rosii coapte
  10. o lingurita boia dulce
  11. o lingurita tarhon uscat
  12. 1/2 lingurita cimbru uscat macinat
  13. sare
MOD DE PREPARARE

Ceapa si morcovul se taie marunt,iar rosiile se taie cubulete.
Costita se taie julienne.
Intr-o oala incingem usor uleiul si calim ceapa si morcovul,pana se inmoaie.Adaugam costita si lasam sa se rumeneasca usor ,apoi stingem cu apa. Fierbem 15 minute ,apoi adaugam rosiile,bulionul si condimentele uscate. Cand clocoteste,adaugam fasolea fiarta si dam gust cu sare.
Lasam sa dea in cateva clocote si mancarea-i gata!
Eu am mai presarat tarhon uscat deasupra,are o aroma aparte in supa sau ciorba de fasole,asa ca folositi-l cu incredere!


Supa de fasole cu costita se serveste calda.


Ultimele retete