Retete culinare

Reteta Supa fermierului cu legume si paste

Aceasta supa, numita si supa fermierului, contine foarte multe legume, si poate fi adaptata cu ce legume radacinoase aveti la indemana.

Reteta Supa fermierului cu legume si paste
INGREDIENTE
  1. 30ml ulei de masline
  2. 1 ceapa tocata grosier
  3. 3 morcovi taiati rondele
  4. 200g napi
  5. 175g varza
  6. 400g rosii
  7. 15ml sos de rosii
  8. 1 lingura condimente mediteraneene
  9. 1 lingura oregano
  10. 50g ardei taiati cuburi
  11. 1
  12. 5l apa
  13. 50g paste
  14. 400g fasole prefiarta
  15. 2 linguri patrunjel tocat
MOD DE PREPARARE

Incalzeste uleiul intr-o oala mare, adauga ceapa si caleste-o pana cand devine transparenta. Adauga legumele proaspete, rosiile, sucul de rosii si ierburile mediteraneene. Adauga sare si piper dupa gust si adu la punctul de fierbere. Adauga apa, acopera cu un capac si lasa sa fiarba pentru 30 de minute la foc mic, amestecand ocazional.




Adauga pastele, adu din nou la punctul de fierbere si lasa-le sa fiarba cu 3 minute mai putin decat timpul de pe cutie. Amesteca frecvent ca sa nu se lipeasca intre ele.




Adauga boabele de fasole si mai lasa pe foc 2-3 minute. Dupa ce opresti focul adauga frunzele de patrunjel, si adauga sare si piper daca mai e necesar.


Supa cu legume si paste se serveste calda, cu parmezan ras deasupra daca doriti.


Ultimele retete