Retete culinare

Reteta Tagliatelle cu rosii si busuioc

Tagliatelle cu rosii si busuioc este o reteta de paste foarte simpla si rapida, dar delicioasa in acelasi timp, ce te trimite cu gandul la vacanta.

Reteta Tagliatelle cu rosii si busuioc
INGREDIENTE
  1. 100 g paste
  2. 100 ml suc de rosii
  3. 1 ceapa
  4. 1 lingurita zahar
  5. 100 g sos de tomate salsa
  6. 1 varf sare
  7. 1 varf piper
  8. 2 lingurite busuioc uscat
  9. 1 lingurita ulei
  10. 10 g pasta de ardei
MOD DE PREPARARE

Pastele se pun la fiert 6 min intr-o cratita cu 1,5 l apa, un varf de sare si 1 lingurita de ulei. Se scurg si se clatesc.
Se taie ceapa marunt (se poate pune 1 catel de usturoi in loc de ceapa) si se rumeneste in putin ulei. Se adauga sucul de rosii, sosul salsa, zahar, sare, piper si fierbem la foc mic cam 15 min fara sa acoperim cratita.
Adaugam sosul obtinut peste paste, impreuna cu busuiocul si amestecam.


Tagliatelle cu sos de rosii si busuioc se pot consuma calde sau reci.


Ultimele retete