Retete culinare

Reteta Tagliatelle cu sos de ardei copti si rosii

Tagliatelle-ele sunt o alegere sigura, pot fi adaptate in nenumarate feluri. Vara, cand gasim ardei proaspeti pastele sunt delicioase cu sos de ardei copti si rosii.

Reteta Tagliatelle cu sos de ardei copti si rosii
INGREDIENTE
  1. 500 g ardei copti
  2. 1 ardei iute
  3. 3 rosii
  4. 5 catei usturoi
  5. 1 cana suc de rosii
  6. 1 ceapa
  7. sare
  8. piper
MOD DE PREPARARE

Ardeii, rosiile si ardeiul iute se coc (eu le-am copt in cuptor), sau puteti sa le coaceti pe gratar. 

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 2 linguri de ulei pentru 3 minute, dupa care se adauga rosiile taiate cubulete, sucul de rosii, ardeii curatati si taiati fasiii, ardeiul iute taiat cubulete, se adauga condimente dupa gust si se mai lasa sa fiarba cateva clocote. Puteti adauga sare, piper, busuioc si oregano pentru ca sosul de ardei sa aiba un aer italian.

Pastele se fierb in apa cu sare timpul indicat pe ambalaj, le scurgem de apa si se amesteca cu sosul.


Pastele cu sos de ardei copti si rosii se servesc caldute, eventual ornate cu frunze de busuioc.


Ultimele retete