Retete culinare

Reteta Taitei de casa cu nuci si portocala

Retete dietetice Reteta trebuie incercata, pentru a ne aminti de copilarie.

Reteta Taitei de casa cu nuci si portocala
INGREDIENTE
  1. 200 g faina+un ou
  2. 100 g unt
  3. 200 g miez de nuca
  4. 3 linguri zahar mai grunjos sau miere de albine (dupa preferinta)
  5. 1 portocala
  6. un praf de scortisoara
  7. un praf de sare.
MOD DE PREPARARE

Se framanta oul cu faina si un praf de sare, pana ce obtinem un aluat vartos pe care il intindem cu sucitorul, intr-o foaie subtire de aluat din care taiem taiteii. Se pun taiteii la fiert, in apa clococotita cu sare, cca. 5 minute, dupa care se scurg si se clatesc cu apa rece. Se lasa in strecuratoare sa se scurga bine. Intr-o tigaie, incingem un pic untul, apoi adaugam coaja de portocala taiata fasii foarte subtiri, le lasam cam un minut, amestecand continuu apoi le scoatem si le pastram pentru decor. In untul incins, adaugam taiteii scursi bine si ii amestecam continuu usor cam 3 minute in untul incins, dupa care adaugam si portocala taiata cubulete mici. Mai amestecam 1-2 minute si oprim focul. Adaugam in taitei si miezul de nuca maruntit, amestecat cu zaharul si scortisoara si amestecam usor. Se servesc calzi sau reci, sunt la fel de deliciosi!


Ultimele retete