Retete culinare

Reteta Tarta de biscuiti cu crema de branza

Tarta de biscuiti cu crema de branza este surioara mai mica a cheesecake-ului american, dar asta nu inaseamna cu nu poate fi chiar mai buna decat un cheesecake.

Reteta Tarta de biscuiti cu crema de branza
INGREDIENTE
  1. 300 g biscuiti
  2. 100 g unt
  3. 300 g crema de branza
  4. 200 g frisca
  5. 100 g iaurt
  6. 100 g zahar
  7. 5 g gelatina
  8. 1 plic de tort jelee rosu
  9. 3 linguri de zahar
  10. 200 ml apa
MOD DE PREPARARE

Dam biscuitii prin masina de tocat, ii amestecam cu untul topit si 2 linguri de zahar.
Ttapetam o tava cu pereti detasabili cu folie alimentara adaugam biscuitii si cu o lingura ii presam putin
branza o mixam cu zaharul pana acesta se topeste.
Frisca o batem bine si adaugam iaurtul, amestecam dupa care adaugam si branza si omogenizam.
Hidratam gelatina in 3 linguri de apa timp de 5 minute, dupa care o punem pe baie de abur pana se dizolva complet. Adaugam compozitia de branza, omogenizam dupa care turnam peste blatul de biscuiti. Dam la frigider pentru 30 de minute.
Pregatim plicul de tort jelee conform instructiunilor de pe plic dupa care o lasam 1 minut sa se raceasca si o turnam peste crema. Dam din nou la rece pana se intareste, razuim ciocolata deasupra.


Tarta de biscuiti cu crema de branza se serveste rece, cu ciocolata rasa pe deasupra.


Ultimele retete