Retete culinare

Reteta Tarta de toamna cu prune si bezea

Aceasta reteta de tarta cu prune si bezea, este un desert delicat de toamna. In bezea puteti adauga fulgi de migdale ca sa fie crocanta.

Reteta Tarta de toamna cu prune si bezea
INGREDIENTE
  1. Ingrediente:
  2. 200 gr faina
  3. 150 gr unt/margarina
  4. 100 gr zahar
  5. 1 ou
  6. 3 galbenusuri
  7. 1 lingurita praf copt
  8. 1 pliculet zahar vanilat
  9. 500 gr prune
  10. scortisoara
  11. Ingrediente pentru spuma:
  12. 3 albusuri
  13. 150 gr zahar
  14. * fulgi de migdale
MOD DE PREPARARE

Untul/margarina la temperatura camerei mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spumoasa. Adaugam treptat galbenusurile, respectiv oul intreg si continuam sa mixam. Incorporam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu unt/margarina/untura, iar deasupra asezam jumatatile de prune (spalate si curatate de samburi), pudram cu scoartisoara si dam la cuptorul preincalzit circa 25-35 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Albusurile le batem spuma cu un strop de sare si cand incepe sa se intareasca adaugam zaharulsi continuam sa mixam. Scoatem tarta si cu ajutorul unei linguri mari punem ”motzuri”de spuma deasupra prunelor. Presaram cu fulgi de migdale si dam din nou in cuptor, lasand pana spuma devine aurie ca o bezea (aprox 15-20 minute).
Se lasa sa se raceasca complet si apoi se feliaza.

Pofta buna!


Tarta crocanta cu prune si bezea se serveste dupa ce s-a racit. Sursa acestei retete este blogul Delicious Flavours.


Ultimele retete