Retete culinare

Reteta Tarta taraneasca

Tarta taraneasca este o tarta cu legume si carne, plina de savoare si care, cu siguranta, va face deliciul meselor in familie, alaturi de cei dragi.

Reteta Tarta taraneasca
INGREDIENTE
  1. Pentru umplutura:
  2. Costita afumata 300 g
  3. Smantana 150 g
  4. Oua 3 buc
  5. Sare
  6. Piper
  7. 2 ardei grasi rosii.
  8. Pentru aluat:
  9. Faina 200 g
  10. Unt 100 g
  11. Untura 30 g
  12. 2 linguri de apa.
MOD DE PREPARARE

Se amesteca faina cu untul si untura si apa pana se obtine un aluat. Se intinde o foaie de aluat mai mare decat fundul formei tapetate cu unt.Se taie costita felii si se asaza peste aluat ardeii taiati feliute se calesc in tigaie dupa care ii adaugam si pe ei peste costita, dupa care batem bine ouale cu smanana si adaugam in tava peste restul compozitiei sare ,piper si se da la cuptor pentru 30-35 minute.


Cand este rece, tarta taraneasca se taie cel mai bine si o putem servi alaturi de un sos iutel de la Bunatati din natura.


Ultimele retete