Retete culinare

Reteta Tartine cu dovleac copt

Tartinele cu dovleac copt se pregatesc foarte repede. Pentru aceste aperitive cu dovleac mai aveti nevoie de margarina, zahar, scortisoara, zahar vanilat, nuci si paine.

Reteta Tartine cu dovleac copt
INGREDIENTE
  1. 500 gr dovleac
  2. 4 linguri zahar
  3. 1 lingurita margarina
  4. 1 varf cutit scortisoara
  5. 1 pachet zahar vanilat
  6. 1 paine
  7. 10 nuci intregi
  8. ulei
MOD DE PREPARARE

Dovleacul se taie felii, se spala si se stropeste cu putin ulei. Se pune apoi la copt 20 de minute. Dupa ce dovleacul s-a rumenit, se scoate din cuptor si se pune in tava paine taiata felii, ca sa se rumeneasca frumos. Se scoate miezul dovleacului, inca fierbinte si se pune intr-un castron, se adauga zaharul si zaharul vanilat, margarina si scortisoara, apoi se paseaza foarte fin. Cu aceasta crema de dovleac, se ung feliile de paine putin crocante si se decoreaza cu jumatati de nuca.


Se servesc imediat.


Ultimele retete