Retete culinare

Reteta Tiramisu reţetă la pahar

Tiramisu reţetă la pahar este o reteta de prajitura simpla, dar foarte gustoasa, care are la baza Tiramisu reţeta originala. Pentru prepararea ei aveti nevoie de frisca, mascarpone, branza de vaci, zahar, zahar vanilat, scortisoara, fursecuri si fructe de padure.

Reteta Tiramisu reţetă la pahar
INGREDIENTE
  1. 250 gr frisca
  2. 300 gr mascarpone
  3. 300 gr branza de vaci
  4. 120 gr zahar
  5. 1-2 pliculete zahar vanilat
  6. 1 lingurita scortisoara
  7. 350 gr fursecuri
  8. 150 ml espresso
  9. 50 ml crema de whisky
  10. 800 gr fructe de padure
MOD DE PREPARARE

Tiramisu reţetă la pahar

Se amesteca branza de vaci cu mascarpone, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Se pun cateva fursecuri in 6-8 pahare sau boluri. Se stropesc cu cafeaua amestecata cu crema de whisky, apoi se adauga crema de branza (mixata ca sa fie cat mai fina) si cativa capsuni, sau ce fructe doriti. Se asaza din nou un strat de fursecuri stropite cu cafea, crema de branza si fructe. Ultimul strat va fi crema de branza, peste care se presara cacao pudra. Inainte de servire se lasa la rece cateva ore.


Se serveste rece.


Ultimele retete