Retete culinare

Reteta Tocana exotica

Tocana exotica este o mancare cu iz oriental care te poarta cu gandul la tarile magine din estul indepartat al globului.

Reteta Tocana exotica
INGREDIENTE
  1. copanele si aripi de pui
  2. 3 cepe
  3. 2 linguri pasta de tomate
  4. 3 ardei rosi
  5. 1 lingurita ghimbir
  6. boia de ardei iute
  7. cimbru
  8. foi de dafin
  9. sare
  10. piper
  11. 1 lingurita praf de usturoi
  12. 1 varf cutit scortisoara
  13. 1 portocala
MOD DE PREPARARE

Carnea de pui o spalam si o condimentam cu sare si piper. In cratita in care vom face tocana adaugam putin ulei si prajim carnea pe ambele parti. O scoatem intr-o farfurie si o acoperim. Adaugam ceapa tocata in uleiul in care am prajit carnea, un ardei tocat marunt, pasta de tomate, usturoiul, boia, feliile de ardei intregi si ghimbirul si amestecam. Adaugam carnea si apa cat sa acopere carnea si adaugam si restul de ingrediente. Lasam sa fiarba la foc mic. Intr-un castron desfacem o lingura de faina cu putina apa si adaugam si scortisoara si adaugam peste tocanita si amestecam. Mai lasam sa fiarba cca 5 minute.


Tocanita exotica se serveste calda, cu un sos iutel de la Bunatati din natura.


Ultimele retete