Retete culinare

Reteta Tocanita bihoreana

Tocanita bihoreana este sofistica, combina carnuri incat te-ai astepta la gusturi socante, dar nu e deloc asa. Mancarea de carne e consistenta, si aroma taraneasca.

Reteta Tocanita bihoreana
INGREDIENTE
  1. 1kg carne de porc
  2. piper
  3. sare
  4. paprika
  5. 1 pahar vin alb
  6. 2 linguri pasta de rosii
  7. 250g creier
  8. ulei pentru prajit
  9. 500g ciuperci
  10. 2 oua
  11. 2 cepe
  12. 1kg mazare
  13. 1 legatura patrunjel verde
MOD DE PREPARARE

Carnea de porc se taie bucati si se sareaza, se inabusa in cateva linguri de ulei pana isi schimba culoarea, dupa care se adauga o cana cu apa, pana se inmoaie.




Creierul se curata de pielite in apa rece, se spala si se opareste, dupa care se taie bucati.




Ciupercile, ceapa si patrunjelul se toaca marunt. Mazarea se fierbe. In alt ulei se inabusesc ceapa si ciupercile, se adauga pasta de rosii, piper, paprika, mazarea, creierul, jumatate din patrunjelul verde si le lasam la calit 15 minute. Spre sfarsit adaugam vinu, apoi ouale si verdeata, amestecand mereu. Adaugam si carnea de porc si le mai lasam impreuna 5 minute.


Tocanita bihoreana se serveste calda.


Ultimele retete