Retete culinare

Reteta Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci este o delicioasa mancare de post. Pentru aceasta reteta de tocanita de post aveti nevoie de o ceapa, ciuperci,amidon, patrunjel, usturoi, busuioc

Reteta Tocanita de ciuperci
INGREDIENTE
  1. 1 ceapa
  2. 200 g ciuperci
  3. 2 linguri suc de rosii
  4. 200 ml apa
  5. 1 lingura amidon
  6. 3-4 catei de usturoi
  7. sare
  8. piper
  9. boia dulce
  10. busuioc
  11. patrunjel verde.
MOD DE PREPARARE

Ceapa tocata marunt se inabusa in 3 linguri ulei si 3 linguri apa; cand s-a inmuiat se adauga ciupercile taiate felii. Dupa 2-3 minute se adauga usturoiul si apa amestecata cu sucul de rosii si amidonul.Se lasa pe foc pana cand se leaga si se ingroasa sosul. Se potriveste gustul cu sare, piper, boia dulce si se presara patrunjelul tocat marunt.


Se poate servi cu castraveti murati si mamaliga rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights
Particip la concursul „ Bucate româneşti pentru zile când posteşti!” şi pe Facebook am nickname-ul Pica Flori


Ultimele retete