Retete culinare

Reteta Tocanita de post cu ardei copti

Tocanita de post cu ardei copti este o reteta pentru post excelenta. Simpla si usoara are la baza ingredientele: ardei, bulion din rosii, usturoi, ardei capia, sare, piper, patrunjel, cimbru

Reteta Tocanita de post cu ardei copti
INGREDIENTE
  1. 8 ardei copti
  2. 2 cepe
  3. o lingura bulion de casa
  4. o lingura de faina
  5. boia de ardei dulce
  6. sare
  7. piper
  8. cimbru
  9. patrunjel verde
  10. cativa catei de usuroi
MOD DE PREPARARE

Coacem ardeii apoi ii presaram cu sare si ii lasam acoperiti 10 minute. Dupa 10 minute ii curatam. Taiem ceapa marunt si o calim in 2-3 linguri de ulei, dupa care adaugam si bulionul pe care l-am dizolvat cu apa, mai lasam 2-3 minute dupa care adaugam si faina dizolvata cu 2-3 linguri de apa. Completam cu apa si lasam sa fiarba pana se ingroasa sosul, apoi si adaugam si ardeii pe care i-am taiat feliute de 2-3 cm si usturoiul intreg, si mai lasam 10 minute pe foc, dupa care potrivim gustul cu sare, piper si boia dulce. Asezonam cu patrunjel verde tocat fin.


Se poate servi cu paine sau mamaliguta calda.




Alte mancaruri recomandate




Ciorba de salata verde




Ciuperci la cuptor




Mancare de mazare


Ultimele retete