Retete culinare

Reteta Tort Alina

Aceasta reteta de tort este foarte simpla si gustoasa. Pentru pregatirea acestui tort aveti nevoie de ciocolata, frisca, budinca, faina, zahar

Reteta Tort Alina
INGREDIENTE
  1. Blat:
  2. 2 1/2 cani cu apa
  3. 1/2 cana cu ulei
  4. 1 1/2 cana cu zahar
  5. 3 cani cu faina
  6. 3 linguri cu cacao
  7. 1 esenta de rom
  8. 1 esenta de lamaie
  9. 1 praf de sare
  10. 2 pliculete praf de copt
  11. 250 gr ciocolata neagra
  12. 50 gr nuca
  13. 50 gr unt
  14. Crema 1:
  15. 250 ml frisca lichida
  16. 200 ml lapte
  17. 1 plic Crem Ole cu gust de ciocolata
  18. Crema 2:
  19. 250 ml frisca
  20. 200 ml lapte
  21. 1 plic Crem Ole cu gust de vanilie
  22. Pentru ornat:
  23. 300 ml frisca
MOD DE PREPARARE

Blat: Intr-un vas,se amesteca cu telul apa cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet.Se adauga cacao,uleiul si sarea. Se adauga esentele,faina si praful de copt si se omogenizeaza bine. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se introduce la cuptor la foc potrivit circa 45 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Crema 1: Se pun intr-un bol laptele,frisca si praful de ciocolata.Se mixeaza pana cand crema se intareste foarte bine.Se scoate blatul din forma.Se tapeteaza cu folie de plastic peretii formei. Se pune din nou blatul si adauga crema de ciocolata.Se da la frigider 30 de minute.

Crema 2: Se procedeaza la fel ca la prima crema. Se scoate tortul din frigider si se adauga crema cu gust de vanilie. Se introduce din nou la frigider pentru 1 ora.


Se orneaza cu frisca, dupa imaginatia fiecaruia.


Ultimele retete