Retete culinare

Reteta Tort cu ciocolata

Tortul cu ciocolata si visine este o reteta de tort potrivita pentru o ocazie festiva, nu cunosc persoana careia sa nu-i placa ciocolata.

Reteta Tort cu ciocolata
INGREDIENTE
  1. Blat:
  2. 300 g faina
  3. 3 linguri cacao
  4. 1 plic praf de copt
  5. 40 ml ulei
  6. 170 g zahar
  7. 2 plicuri zahar vanilat
  8. 1 esenta de vanilie
  9. 500 ml lapte
  10. Crema:
  11. 500 ml lapte
  12. 150 g zahar
  13. 3 linguri cacao
  14. 2 linguri amidon
  15. 1 ciocolata
MOD DE PREPARARE

Blatul:
- Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam zaharul, esenta, plicurile de zahar vanilat si laptele. Amestecam bine si lasam 10 minute sa se odihneasca. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea. Dam la rece 2-3 ore.
Crema:
-Amestecam cacao, amidonul si zaharul, treptat adaugam laptele si amestecam continuu. Punem pe foc pana se ingroasa, oprim focul si adaugam 1 ciocolata. Lasam la racit.

Taiem blatul in doua foi si insiropam prima foaie (sirop eu am folosit compot), punem crema, adaugam a 2 a foaie, insiropam si ungem cu crema. Ornam cu visine din compot


Servim tortul cu ciocolata cu visine facute dulceata din camara Bunatati din Natura.


Ultimele retete