Retete culinare

Reteta Tort cu nuca

Se face un blat de cacao din 10 oua, 10 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri cacao si 6 linguri de nuca macinata. Blatul se taie in 3 strat

Reteta Tort cu nuca
INGREDIENTE
  1. Blat
  2. 10 oua
  3. 10 linguri zahar
  4. 8 linguri faina
  5. 2 linguri cacao
  6. 6 linguri nuca macinata
  7. CREMA
  8. 500 ml lapte
  9. 2 pachete praf de budinca de vanilie
  10. 8 linguri zahar
  11. 200 gr ciocolata menaj
  12. 1 esenta de rom
  13. 500 ml frisca lichida
  14. 50 gr nuca macinata
MOD DE PREPARARE

Se face un blat de cacao din 10 oua, 10 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri cacao si 6 linguri de nuca macinata. Blatul se taie in 3 straturi care se insiropeaza


CREMA


500ml lapte, 2 pachete praf de budinca de vanilie, 8 linguri de zahar se fierb pe foc pana se ingroasa apoi se ia de pa foc si se adauga 200gr ciocolata de menaj se amesteca pana se topeste bine ciocolata apoi se lasa la racit si cand e rece se pune 1 esenta de rom. 500 ml frisca lichida se bate cu mixerul pana se ingroasa apoi se adauga treptat in crema de budinca.
Cu crema se umple tortul se imbraca si deasupra apoi se pudreaza cu nuca macinata din abundenta.


Alte retete recomandate:


Ultimele retete