Retete culinare

Reteta Tort de ciocolata

Reteta de tort de ciocolata este una dintre cele mai intragite retete de tort care exista pe . Pentru acest desert cu ciocolata aveti nevoie bineinteles de ciocolata, faina, zahar, oua

Reteta Tort de ciocolata
INGREDIENTE
  1. Pentru blat:
  2. 350 g ciocolata neagra 70% cacao
  3. 150 g ciocolata cu lapte
  4. 250 g unt
  5. 350 ml lapte
  6. 300 g zahar
  7. 4 oua
  8. 400 g faina
  9. 1 lingurita praf de copt
  10. 1 praf de sare
  11. 1 plic de zahar vanilat
  12. Pentru glazura:
  13. 200 g ciocolata neagra
  14. 50 g unt
  15. 75 ml lapte condensat
MOD DE PREPARARE

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se raceasca. Incingem cuptorul la 170 C, topim untul, batem ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si adaugam la ele untul topit. Intr-un castron mai mare se combina amestecul de ciocolata cu compozitia de oua si apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea.

Aluatul obtinut il turnam intr-o forma de tort cu diametrul de 24 de cm, unsa bine cu unt.

Coacem aluatul timp de 45-50 de minute, intepam blatul cu o scobitoare, aceasta va trebui sa iasa cu urme de ciocolata pe ea.

Pentru glazura, punem ciocolata neagra rupta in bucati intr-un castron impreuna cu untul si laptele pe bain marin si o turnam deasupra blatului racit.



Ornam totul eventual cu capsune proaspete sau dupa inspiratie.
Alte retete de tort recomandate:


Ultimele retete