Retete culinare

Reteta Tort vanilat

Tortul vanilat este un desert delicios si iubit de toata lumea.

Reteta Tort vanilat
INGREDIENTE
  1. Ingrediente pentru blat:
  2. 5 oua
  3. 5 linguri de zahar
  4. 5 linguri de faina
  5. 1 plic zahar vanilat
  6. Pentru crema:
  7. 2 plicuri budinca de vanilie
  8. lapte
  9. Pentru decor:
  10. portocale
  11. stafide
  12. kivi
  13. bomboane etc.
MOD DE PREPARARE

Pentru blat, bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul treptat si bati pana se topeste. adaugi galbenusurile pe rand, zaharul vanilat, dupa care pui faina si amesteci usor, de jos in sus. Torni compozitia intr-o forma de tort. Forma de tort se introduce in cuptorul incins, la foc mic, pentru 40-45 minute. Se lasa sa se raceasca in forma dupa cre se taie in trei. Budinca se pregateste conform instructiunilor de pe plic. Cele trei bucati de blat se insiropeaza cu zeama de compot. Intre blaturi se pune crema de vanilie. Se imbraca tortul cu frisca si se decoreaza, dupa inspiratie cu fructe.


Se serveste dupa ce se lasa cateva ore la rece.


Ultimele retete