Retete culinare

Reteta Trandafiri cu crema de zahar ars si blat

Pentru inceput se prepara crema de zahar ars. Se caramelizeaza zaharul, se unge forma,intr-un vas separat se amesteca laptele,ouale,zaharul pana la om

Reteta Trandafiri cu crema de zahar ars si blat
INGREDIENTE
  1. Crema de zahar ars:
  2. 3 oua
  3. 1/2 lapte (500ml)
  4. 1 cana zahat
  5. esenta(rom/vanilie)
  6. Blat
  7. 2oua
  8. 2linguri zahar
  9. 2linguri faina
MOD DE PREPARARE

Pentru inceput se prepara crema de zahar ars. Se caramelizeaza zaharul, se unge forma,intr-un vas separat se amesteca laptele,ouale,zaharul pana la omogenizare. Se toarna in formele deja unse cu zaharul caramelizat. Se baga la cuptor pentru 15-20 minute in functie de marimea formei.


Trecem apoi la blat. Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul. Se bat pana se face spuma densa. Se adauga faina. Compozitia de blat formata se pune peste crema de zahar ars si se introduce dinou la cuptor pentru 15-20 de minute. Se lasa sa se raceasca apoi se scot din forma.
Se serveste rece. Alte retete recomandate:


Ultimele retete